سبدگردانی اختصاصی

سبدگردانی اختصاصی

سبدگردانی یکی از راه‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس است که برای هر شخص در قالب یک قرارداد مجزا و بصورت اختصاصی صورت می‌گیرد و به آن سبدگردانی اختصاصی گفته می‌شود. یکی از مزیت‌های اصلی سبدگردانی این است که سبدگردان بورس، میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار را در چیدمان سبد سهام و اوراق بهادار مد نظر قرار می‌دهد در عین حال میتواند از دانش و تجربه یک متخصص استفاده کند.

استفاده از توان حرفه ای مدیر و مشاوره های تیم مدیران مسلط به روش و ابزار های تحلیل بازار بورس همچون تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال باعث می‌شود هر تصمیمی که برای سبد هر شخص گرفته می‌شود با تحلیل حرفه ای گزارش‌های مالی و اخبار بازار سرمایه به انجام برسد.

انواع سبدهای سرمایه‌گذاری

شرکت سبدگردان اطلس در راستای تامین سلایق مشتریان گرامی در ریسک پذیری و بازده مطلوب اقدام به طراحی انواع سبد‌های اختصاصی بر اساس بازده و ریسک نموده است.

سبدهای سرمایه گذاری

image

سبد آسایش طلس

در سبد آسایش تاکید روی حفظ اصل سرمایه و کسب سودهای مطمئن و موثق بازار در افق دید زمانی مشخص شده است. توزیع تخصیص سرمایه بر روی سهام و اوراق مشارکت دولتی به گونه‌ای است که اصل سرمایه و سود بدون ریسک در آن تضمین شده باشد و براساس شرایط بازار و ریسک گریزی سرمایه‌گذار و تشخیص مدیر سبدگردانی درصد تخصیص قابل تغییر است و لازم به ذکر است که سهام‌های انتخاب شده با شرط ریسک پایین و نقدشوندگی بالا می‌باشد.

image

سبد آتیه طلس

هدف از تشکیل این سبد جمع‌آوری منابع مالی است که والدین قصد دارند برای آینده فرزندان خود پس‌انداز نمایند تا بتوانند سرمایه مناسبی برای آینده را در اختیار فرزندانشان قرار دهند. هدف اصلی تشکیل این سبد، حفظ ارزش دارایی‌های در گذر زمان است. توزیع تخصیص دارایی‌ها به این صورتی است که بخشی از این منابع در سهام شرکت‌های دارای پشتوانه و بخشی دیگر در اوراق مشارکت دولتی و طلا تخصیص داده ‌شود.

image

سبد انتفاع طلس

در سبد انتفاع اطلس برای طیفی از مشتریانی است که ریسک پذیر هستند. نسبت توزیع تخصیص منابع بین اوراق مشارکت و سهام بسته به شرایط بازار و نظر مدیر صندوق قابل تغییر است اما این سبد ریسک متوسط دارد. هدف اصلی در این صندوق برقراری رابطه تعادلی میان سود حداکثر و حفظ سرمایه است. در این نوع سبد سرمایه‌گذار ریسک کاهش سرمایه خود را می‌‎پذیرد و در ازاء آن سودهایی بیش از نرخ بدون ریسک به دست می‌آورد.

image

مدارک تشکیل سبد سرمایه گذاری

به منظور تشکیل سبد سرمایه‌گذاری مشتریان، مدارک زیر لازم است.

  1. تصویر شناسنامه و کارت ملی سرمایه‌گذار
  2. تهیه و تکمیل فرم ایجاد کد سبدگردان و انتقال سهام
  3. تکمیل فرم تحلیل ریسک
  4. تکمیل قراداد سبدگردان و سرمایه‌گذار
  5. در صورت داشتن آورده غیر نقدی، تکمیل فرم مربوط و تصویر گواهینامه نقل و انتقال سهام

نحوه خرید و فروش اوراق بهادار برای سبد سرمایه گذار

سبدگردان، خرید و فروش اوراق بهادار برای سرمایه‌گذار را در قالب کد معاملاتی جداگانه‌ای تحت عنوان کد PRX انجام خواهد داد،که ترکیبی از شناسه‌های سبدگردان و سرمایه‌گذار است. در صورتی که آورده مشتری به صورت اوراق بهادار باشد اوراق بهادار پس از انعقاد قرارداد با تأیید سازمان از کد معاملاتی اصلی به کد معاملاتی PRX منتقل می‌گردد.

هزینه‌های سبدگردانی

هزینه‌های سپرده‌گذاری سبد سرمایه‌گذاری مشتریان از سه بخش تشکیل می‌شود.

خاتمه قرارداد سبدگردانی

پس از پایان مهلت قرارداد سبدگردانی و عدم تمدید قراداد توسط سرمایه‌گذار، سبدگردان مجاز نیست تغییری در سبد بدهد، و موظف است کل وجوه سبد را ظرف مدت مشخص در قرارداد به سرمایه‌گذار پرداخت نماید. و درصورت عدم درخواست فروش سایر دارایی‌توسط سرمایه‌گذار باید نسبت به انتقال دارایی‌ها به کد سهامداری سرمایه‌گذار اقدام نماید.

منابع اطلاعاتی مورد استفاده سبدگردان

منابع اطلاعاتی مورد استفاده در تحلیل های کارشناسان شرکت، متشکل از بانکهای اطلاعاتی اطلاعاتی مهم کشور نظیر پایگاه اطلاع رسانی رسمی سازمان بورس اوراق بهادار، شرکت بورس تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران، بورس انرژی، سامانه کدال، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و همچنین گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایر پایگاه های اطلاع رسانی می باشد. روندهای قیمتی در سطح جهان نیز از پایگاه های اطلاع رسانی قابل اتکاء جهانی أخذ می گردد.

انواع اوراق بهادار تحت مدیریت در سبدهای اختصاصی

سبدگردان اطلس پس از ارزیابی ریسک و انتظارات بازدهی مشتریان، استراتژی متناسب و اوراق بهادار مرتبط با ذائقه ریسک پذیری آنها را انتخاب می کند. این اوراق می تواند طیف گسترده ای از دارایی های مالی (بازار سرمایه و بازار پول) را پوشش دهد.

به استناد ابلاغیه شماره ۱۲۰۲۰۰۹۱مورخ ۱۳۹۶/۸/۳ در خصوص اوراق بهادار قابل سرمایه گذاری توسط سبدگردان‌ها برای مشتریان تعریف حوزه سرمایه‌گذاری دارایی های تحت مدیریت توسط نهادهای مالی دارای مجوز سبدگردانی به شرح زیر می باشد:

“نهادهای مالی دارای مجوز سبدگردانی، مجازند منابع سبدهای تحت مدیریت سبدهای اختصاصی خود را در موارد زیر سرمایه گذاری نمایند:

  • – اوراق بهادار قابل معامله در هر یک از بورس ها؛
  • – هرگونه اوراق بهادار ثبت شده نزد سازمان به جز سهام شرکتهای سهامی خاص؛
  • – سپرده های بانکی تا سقف ۵۰ درصد ارزش روز دارایی های تحت مدیریت در هر قرارداد سبدگردانی
  • – سرمایه گذاری در واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری دارای مجوز از سازمان با شرایط زیر:

الف- حداکثر سرمایه گذاری در واحدهای سرمایه گذاری صندوقهای سرمایه گذاری تا ۱۰ درصد مجموع ارزش روز دارایی های موجود در هر قرارداد سبدگردانی مجاز است.

ب-حداکثر تا ۵۰ درصد از ارزش دارایی های اختصاص داده شده به بند فوق می تواند به سرمایه گذاری در واحدهای سرمایه گذاری صندوقهای تحت مدیریت همان سبدگردان اختصاص یابد.

فرم‌ها و قراردادهای سبدگردانی

بر اساس دستورالعمل تاسیس و فعالیت سبدگردان که از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار تدوین شده است فرم‌ها و قراردادهای سبدگردان اطلس نوشته شده‌است.

حساب میان مشتریان و سبدگردان (مورد تائید امین سبدگردان)

image

کنترل تضاد منافع بین سبدگردان و مشتریان

شرکت سبدگردان اطلس در راستای حداقل کردن و کنترل تضاد منافع میان مشتریان و مجموعه شرکت، قراردادهای سبدگردانی را در چارچوب منافع مشترک تنظیم نموده و همچنین مطابق ماده ۱۴ دستورالعمل سبدگردانی تعهد می نماید در کلیه شرایط منافع مشتریان را بر سایر ذینفعان مقدم بداند. همچنین شرکت سبدگردان اطلس تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار می باشد و بر این اساس طبق ماده ۲۷ دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت های سبدگردان چنانچه در خرید و فروش سهامی با مشتریان مجموعه، ذینفع باشد آن را افشا خواهد نمود.

ماده ۲۷) درصورتی‌که سبدگردان، ورقه‌ی بهاداری خاص را به‌نام مشتری خود خرید، فروش یا نگه‌داری می‌کند در حالی که؛ (الف) شرکت سبدگردان یا اشخاص وابسته به آن یا (ب) کارکنان سبدگردان یا اشخاص وابسته به آن‌ها، در آن ورقه‌ی بهادار مطابق تبصره‌ی ۲ این ماده ذینفع محسوب می‌شوند، و سبدگردان از این موضوع مطلع بوده یا از طریق دریافت گزارش‌های موضوع تبصره‌ی ۲ این ماده از این موضوع مطلع شده باشد، آن‌گاه سبدگردان موظف است بلافاصله کارکنانی که وظیفه‌ی سبدگردانی برای مشتریان را به عهده دارند، از این امر مطلع نموده، طی گزارش‌هایی که حداقل هرماه تهیه می‌شود حسابرس و امین خود را، از این موضوع مطلع کند و در گزارش‌های دوره‌ای که به مشتری می‌دهد، این موضوع را افشا نماید. اطلاعات ارائه شده به کارکنان مذکور، حسابرس، امین و مشتری در اجرای این ماده شامل موارد زیر است:

·مشخصات ورقه‌ی بهادار

·شرح منافع ذینفع در آن ورقه‌ی بهادار

·تاریخ ذینفع شدن و تاریخ خاتمه‌ی ذینفعی (درصورتی‌که قبل از تاریخ گزارش، ذینفع شدن افراد موضوع این ماده خاتمه یافته باشد)

·اطلاعات خرید و فروش اوراق بهادار یادشده به نام مشتری از زمان ذینفع شدن یا تاریخ گزارش قبلی هر کدام دیرتر است تا خاتمه‌ی ذینفعی یا تاریخ گزارش هر کدام زودتر باشد (شامل: تعداد اوراق بهادار معامله شده، تاریخ معامله، قیمت معامله، مبلغ معامله و در صورت دسترسی، مشخصات طرف معامله به تفکیک هر ورقه‌ی بهادار) و

·اطلاعات مربوط به نگه‌داری اوراق بهادار یادشده در سبد اختصاصی از تاریخ ذینفع شدن یا تاریخ گزارش قبلی هرکدام دیرتر باشد تا خاتمه‌ی ذینفعی یا تاریخ گزارش هر کدام زودتر باشد (شامل تعداد اوراق بهادار نگه‌داری شده، قیمت تمام شده‌ی هر ورقه و قیمت تمام شده‌ی کل)

تبصره۱: درصورتی‌که یک شخص از تغییر قیمت یک ورقه‌ی بهادار، به طور مستقیم یا غیر مستقیم سود یا زیان نماید یا آن ورقه‌ی بهادار برای وی حقوق یا منافعی ایجاد کند یا از معاملات آن ورقه‌ی بهادار منتفع شود یا خود ناشر ورقه‌ی بهادار محسوب شود، آن‌گاه شخص یادشده، نسبت به آن ورقه‌ی بهادار، ذینفع محسوب می‌شود. بنابراین شخص از جمله در شرایط زیر، ذینفع ورقه‌ی بهادار محسوب می‌گردد:

  1. درصورتی‌که مالک ورقه‌ی بهادار باشد.
  2. درصورتی‌که اختیار خرید یا فروش ورقه‌ی بهادار را به دیگری اعطاء یا از دیگری دریافت نموده باشد.
  3. درصورتی‌که ورقه‌ی بهادار را قرض گرفته یا قرض داده باشد.
  4. درصورتی‌که پذیره‌نویسی یا فروش ورقه‌ی بهادار را تعهد کرده باشد یا بازاریابی برای پذیره‌نویسی یا فروش ورقه‌ی بهادار را پذیرفته باشد یا مشاور ناشر در زمینه‌ی عرضه ورقه‌ی بهادار باشد یا در این موارد با دیگران مشارکت داشته باشد.
  5. درصورتی‌که ناشر ورقه‌ی بهادار باشد.

تبصره۲: کارکنان سبدگردان موظف‌اند بلافاصله پس از ذینفع شدن خود یا اطلاع از ذینفع شدن هریک از اشخاص وابسته‌ی خود نسبت به هر ورقه‌ی بهادار، موضوع را با جزئیات کامل به سبدگردان گزارش کنند. در صورت درخواست اشخاص موضوع بندهای ۲ الی ۷ مادۀ ۲۶، سبدگردان موظف به ارائه‌‌ی جزییات این اطلاعات به اشخاص یاد شده خواهد بود. این اطلاعات در حدود قید شده در این ماده، در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد و جزییات اطلاعات به صورت محرمانه نزد سبدگردان نگه‌داری شده و در اختیار مشتریان یا سایر کارکنان (به استثنای کارکنانی که وظیفه‌ی تهیه‌ی گزارش موضوع این ماده را برای حسابرس، امین و مشتری به عهده دارند) قرار نمی‌گیرد.

روش های مورد استفاده در تجزیه و تحلیل

سبدگردان اطلس از تخصص و تجربه تحلیلگران تکنیکال و بنیادی استفاده می کند و با توجه به پرسشنامه تحلیل ریسک هر سرمایه گذار، اوراق بهادار مناسب برای هر سبد را شناسایی و معاملات هر سبد را بصورت اختصاصی انجام می دهد.

شرکت سبدگردانی اطلس عملیات مدیریت پرتفوی را با بررسی و مطالعه دقیق اقتصاد بین الملل، اقتصاد کالاها، اقتصاد کلان کشور، تحلیل صنایع و شرکت‌ها و با استفاده از مدل‌های تحلیلی بازارهای مالی از جمله مدل پورتر و SWOT و روش‌های رایج ارزش‌گذاری انجام میدهد. بکارگیری نرم افزارهای مالی مناسب و ترکیب آنها با روش‌های مزبور، پایه محکم و ابزار مناسبی را برای حضور پرقدرت در بازار سرمایه فراهم خواهد کرد. مبنای تحلیل در سبدگردان اطلس روش تحلیل بنیادی و تکنیکال و با بررسی ابعاد تابلوی معاملات در راستای شناخت روندهای حرکتی سرمایه در بازار بوده و تمام عملیات سبدگردانی بر اساس گزارشات تحلیلی به انجام می‌رسد.

لذا از تحلیل تکنیکال به عنوان روش ضمنی تحلیل روند قیمت‌ها و شاخص‌ها، با هدف بررسی هیجانات بازار و نقاط ورود و خروج در هر یک از سهام‌ها و صنایع استفاده خواهد شد.

شرکت سبدگردانی اطلس با بکارگیری مدل‌های مبتنی بر تنزیل جریانات نقدی (DDM)، مدل‌های مبتنی بر جریان نقدی آزاد(FCF)، توجه به ارزش جایگزینی و استفاده از روش‌های ارزش‌گذاری نسبی از جمله P/E و P/S و بر اساس EPS کارشناسی جهت ارزش‌گذاری و تحلیل اوراق بهادار استفاده می‌کند.

سبدگردان اطلس ، آینه‌ای تمام‌نما از خدمات بازار سرمایه